Menu Sluiten

Uitleg Augmented Reality

Wat is Augmented Reality ?

Aangevulde realiteit (AR) (Engels: augmented reality of AR) is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer.

Wat heb ik nodig om het model te bekijken ?

Om het model te kunnen bekijken heb je een apparaat nodig (b.v. een smartphone) met een camera en GPS. Door op de knop “AR MODEL” (aan de onderzijde van deze pagina) te klikken wordt er een webpagina geopend. U moet toestemming geven voor gebruik van de camera en GPS door de website. Als u dan om u heen kijkt zult het model zien. Het model is geplaatst door middel van GPS coördinaten. Als u dichter naar deze coördinaten toe loopt zal het model groter op uw apparaat verschijnen. Indien u van de coördinaten weg loopt zal het model kleiner op uw apparaat verschijnen. Dit totdat het model te klein is om waar te nemen.

Het model openen

Indien er op een webpagina een AR model beschikbaar is ziet u onderstaande knop. als u op deze knop drukt wordt het model in een apart tabblad in uw browser geopend. Na het bekijken van het model kunt u dit tabblad sluiten.

Problemen met weergave

Indien u het model niet kunt u waarschijnlijk met onderstaande tips het probleem oplossen.

  • Zorg ervoor dat u op de juiste locatie staat als u een GPS gerelateerd model wilt bekijken.
  • Zorg ervoor dat u de website toegang geeft tot uw GPS positie en camera.
  • Zorg ervoor dat u apparaat gebruikt dat een camera en GPS ondersteund.

Indien u aan bovenstaande voorwaarden voldoet kunt u om u heen kijken terwijl u op het beeldscherm van uw apparaat kijkt. Als het goed is krijgt u het model dan te zien.

Weergave van een AR model op een smartphone.

New Report

Close